lauantai 2. toukokuuta 2009

resepti #1

tästä reseptistä toivon että teillekin tulee herkullista shakshoukaa.

mitä tarvitaan?
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
3-4 tomaattia
1 pkt tomaattimurskaa
4 kpl kananmunaa
1 kasvisliemikuutio
1 kuivattu chilipippuri (piri piri)
oregano
basilika
suola
mustapippuri
oliiviöljy

sen lisäksi tarvitaan paistinpannu. jos haluatte, lisäksi keskikokoinen uunivuoka.

ensiksi pestään kädet koska näppäimistö voi olla niin likainen :)
sitten mennään keittiöön.
1. kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet. paloittele myös punainen paprika ja tomaatit.
2. kuumenna oliiviöljy paistipannussa. lisää sipuli, valkosipuli, sekä punainen paprika, ja paista kovalla teholla noin 5 minuuttia.
3. lisää tomaatit ja paista vielä noin 7-10 minuuttia kunnes tomaatit ovat täysin pehmentyneet.
4. alenna vähän lämpöä. lisää tomaattimurska ja sekoita. keitä 1 dl vettä, sulata kasvisliemikuutio, ja lisää joukkoon.
5. mausta oreganolla, basilikalla, suolalla, sekä mustapippurilla. jos tykkäätte tulisesta ruoasta, niin maustakaa myös jauhetulla chilipippurilla.
6. sekoita ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

seuravaat vaiheet voitte käyttää uunivuokaa tai jatkaa paistinpannulla.

7a. jos uunivuokaa käytetään (muuten ohita 7b kohtaan)
8a. kuumenna uuni 180º c.
9a. kaada sekoitus vuokaan tai kahteen pieneen vuokaan.
10a. riko kananmuna ja laita ruoan päälle (kaksi kananmunaa vuokaan).
11a. laita vuoka uuniin noin 5-7 minuutiksi.
12a. syödään suoraan vuoasta.

7b. riko kananmuna ja laita ruoan päälle.
8b. paista noin 5-7 minuuttia.
9b. tarjoa ruoka syvällä lautasella


munankeltuaisen pitää olla pehmeä (tai nestemäinen), koska shakshouka yleensä syödään dippaamalla leivällä niin että keltuainen sekoitetaan joukkoon. jos ette tykkää pehmeästä keltuaisesta, voitte paistaa kauemmin.

Bon Appétit!


mikäli kokeilitte tätä reseptiä, niin olkaa hyvä ja kirjoittakaa miten se onnistui ja oliko shakshouka herkullista. voitte myös lähettää kuvan :)

4 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Noniin. Shakshoukaa kokeiltu. Tekeminen oli helppoa ja maistui hyvälle. Kuva on tässä :

http://i219.photobucket.com/albums/cc148/M0nday0/shakshouka.jpg

reseptissä luki 4 kanamunaa, mutta tarkoitit varmaan 2?

eyal. kirjoitti...

näyttää hienolta!

tarkoitin 4 kananmunaa. laitetaan 2 yhteen vuokaan.

Anonyymi kirjoitti...

hyvää oli, vaikka en mikään vege olekaan. Olen lähdössä parin viikon kuluttua shakshoukan kotimaahan ja huvitti kokeilla....tietää ainakin mistä on kyse.

Kiitos reseptistä!

Tuula kirjoitti...

Tama on hyvaa. Teen vaan yleensa helppo-version tasta. Eli paistan pannulla tomaatit ja sipulin ja laiskaan kananmunat paalle maustaen pippurilla ja suolalla.