tiistai 14. huhtikuuta 2009

miten blogi syntyi?

hyvä kysymys.
pitkän aikaa mietin kirjoittaa jotain blogiin. mutta mistä aiheesta?

yli seitsemän vuoden suomessa asumisen aikana huomasin että monilla suomalaisilla on kiinnostus israeliin. miksi? te tiedätte paremmin. toisella se liittyy uskontoon, toisella kieliin, ja vielä toisella ehkä maahan. olin yllättynyt kun löysin tämän läheisyytenne ja ajatuksenne kotimaastani. mitä sitten voisin kirjoittaa israelista? uutisia kerrotaan viikottain jos ei päivittäin. totuus on se että uutisaiheita ovat yleensä niin sanotut huonot uutiset, ainakin ne jotka liittyy israeliin. sen takia monilla ihmisillä on hyvin yksinkertainen näkemys israelista. mietin.. pohdin.. ja vielä mietin.. ja päätin kirjoittaa erilaisista näkökulmista kotimaastani. sen tiedän parhaiten.

miksi suomeksi? ensiksi, että voisin harjoitella suomen kielen kirjoittamista. toiseksi, koska te olette blogin kohderyhmälukijat - suomalaisia joita kiinnostaa israel.
politiikka jää ulkopuolella? miten niin?! en tykkää politiikasta. mikäli tarvitsette vielä päivän politiikanruiskun, sen voitte löytää tavallisesta ja monipuolisesta uutismediasta.

yritän päivittää ainakin viikottain. olkaa hyvä ja laittakaa sanallisesti ajatuksianne. voisitte myös kysyä vaikka mitä, mutta vastaustakuuta en lupaa. toivoisin kuitenkin että pysytte mukana blogin matkassa.

toivon kaikille aurinkoista ja lämmintä kevättä. vielä hyvää pääsiäistä ja pesachin pyhäpäivää.

terveisin, eyal.

4 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Olet kehittynyt valtavasti kieliopillisesti. Tuntuu hassulta puhua kanssasi Suomea koska olen aina käyttänyt englantia. Ihan muutamia kirjoitusvirheitä löytyi. Kun kirjoitat itsestäsi niin mainitset asuvasi aurinkoisissa turussa. Siinä pitäisi kuitenkin lukea aurinkoisessa.
Sitten kohdassa kun kirjoitat että ihmisillä on kiinnostusta israeliin ja toisella se liittyy uskontoon toisella kieliin jne... sana on muuten oikein mutta yksi kirjain väärin. Siinä pitäisi lukea toisilla.


Oikein hyvää pääsiäistä myös sinulle Esheto. Kiva kun voin seurata elämääsi blogin kautta, vaikkei muuten nähtäisikään.

Iloisin Terveisin Tarja

eyal. kirjoitti...

kiitos kommentista Tarja.
korjasin jo mitä voin korjata, mutta blogitekstiä en halua muokata vaan oppia virheistäni.

kyllä kesällä pitää käydä salossakin...

gabor kirjoitti...

Paljon menestystä ja onnea!

Israelista on mielestäni vaikea puhua ilman politiikkaa, sinänsä siellä asuminen, sinne muuttaminen, matkustaminen tai Israelista kiinnostuminen on politiikka. Mutta onneksi löytyy muitakin mielenkiintoisia aiheita Israelista.

Terveisin,
Gabor Unkarista

eyal. kirjoitti...

kiitos Gabor.

ehkä se on vaikeaa, mutta se ei ole mahdotonta. riippu myös siitä miten politiikkaa määritelään. minusta on parempi jos en edes yritä määritellä.