maanantai 1. kesäkuuta 2009

Juutalaisten juhlapyhien leivonnaisia

"Juhla ei tule kotiin kutsumatta. Sille on tehtävä tilaa arjen keskelle, se on valmisteltava ja otettava ajatuksella vastaan. Vasta silloin juhla tuntuu juhlalta. Ja missäpä juhlan valmistelut näkyisivät - ja tuoksuisivat - konkreettisemmin kuin keittiössä." Ayelet Ahonen
nämä sanat on lainattu Juutalaisten juhlapyhien leivonnaisia -kirjasesta. siitä löytyy juutalaisiin juhlapäiviin 45 leivontareseptiä, jotka on koonnut ja testannut Ayelet Ahonen.

kirjanen on myynnissä 20 eurolla (+ postikulut). kaikki tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen, eli helsingin juutalaisen seurakunnan päiväkodin leikkikentän kunnostamiseen.

mikäli haluatte kirjasen niin ottaka yhteyttä sähköpostilla.

tässä kuvassa kannet:

3 kommenttia:

Sitruunainen kirjoitti...

Kirjoitan tähän vieraskirjan puutteessa (ei sillä etteikö reseptit näyttäisi oikein herkullisilta), löysin tieni blogiisi ensimmäistä kertaa ja ihmettelin lukiessani, ettet olekaan suomalainen! Oletko oppinut kielen 8 vuodessa noin hyvin? Uskomatonta! Italialainen mieheni pänttää vapaa-ajallaan suomen kielen oppikirjaa ja aina tulee mietittyä, että kuinkahan kauan kestää, että oppii kieltäni puhumaan.. kauan, luulen! :) Itse opin hänen kielensä vuodessa, mutta suomi tuntuu olevan kovin hankala oppia.

Anonyymi kirjoitti...

Sitruunaisen tavoin varmasti moni muu (minä mukaanlukien, itselläni ei mitään lahjoja kielten oppimiseen) ihmettelee nopeaa suomenkielen oppimista! Ei voi muuta kuin onnitella.

eyal. kirjoitti...

kiitos onnitteluista.

Sitruunainen - kurkistin hetken blogiisi. aivan mahtavia kuvia! näyttää niin herkulliselta että pian lähden keittiöön kokeilemaan sinun reseptejäsi :)

ei minullakaan kielioppi tule helpolla. onhan suomi hankala, mutta myös kaunis kieli. blogitekstin kirjoittaminen voi kestää jopa pari tuntia (googlen ja sanakirjan avulla). kirjoittamisen jälkeen puolisoni tarkistaa että teksti tulee ymmärrettäväksi.

minusta ainoa tapa oppia kieli on harjoitella sitä. kuuntelemisella, puhumisella, sekä kirjoittamisella. kahta ensimmäistä tapaa olen harjoitellut jo kauan. viimeksi mainittua tapaa yritän parantaa blogin kautta. helppoa se ei kuitenkaan ole.